Edzőink

Csák Dárius

Rólam

Csák Dárius
Csoportos edző

Csák Dárius

„Előbb csináld azt ami szükséges, utána azt ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni ami lehetetlen.”

Bemutatkozás

3 szó, ami jellemez Téged:
Türelmes, Precíz, Következetes

Mit kap a vendég, aki hozzád jár:
Aki hozzám jön órára, biztos lehet abban, hogy jó kezekben lesz. Minden feladat és gyakorlat aprólékosan elmagyarázva, bemutatva lesz átadva. Aggódni nem kell a fizikai felkészültség miatt, több éves tapasztalatom miatt könnyedén tudok egy feladatot a szükséges mértékben könnyíteni és nehezíteni is. Sokaknak van olyan feladata amitől fél. Nem azért mert ne tudná megcsinálni, hanem azért mert azonnal vagy később ez fájdalmat okoz neki. Mindenki találkozott fájó térdekkel vagy kattogó vállakkal így tudja milyen kellemetlen ha valamit ki kell hagynia az edzésében. Én ebben segítek, hogy újra élvezhesse a gyakorlatot fájdalom mentesen és új irányban fejlődhessen az edzésen.

Néhány gondolat a szakmai munkáról, ahogy tartod az edzéseket:
A szakmai munkám kötelességtudatom is. Rengeteg helyen tapasztaltam, hogy sokan sokféleképpen tartják illetve gondolkodnak az edzések lebonyolításában. Én azon vagyok, hogy ezeket leegyszerűsítsem. A lényeget kiragadjam és olyan alapot adjak a vendégeimnek, amivel később még magasabb szintre, újabb, nehezebb gyakorlatokat is kipróbálhassanak teljes biztonság mellett, hogy nem lesz belőle sérülésük.

Az edzői szemléletem olyan ahogy egy ház épül fel. A legelső számomra a stabil alapok átadása. Utána a vendég igényei szerint épülnek a falak és az emeletek… Hiszen ha megvan a megfelelő háttér, bármit elérhet az ember.

Hobbik:
Atléta koromban varázsolt el az olimpiai súlyemelés. Rettentő súlyokat emeltek meg egy szempillantás alatt, ami nekem hatalmas motivációt és alázatot adott a sport iránt. Továbbá a motorsportok szerelmese is vagyok. Ami gyors, hangos, veszélyes, kettő vagy négy kereke van, az érdekel. Imádok motorozni, és ami ehhez köthető program.

Tartott óratípusok/személyi edzési főbb szakterületek:
Személyi edzések: Amit a vendég elképzel, én segítek neki megvalósítani. Nem vak ígéretekről van szó. Úgy gondolom az ok-okozati dolgokkal jó tisztában lenni. Ezért sok edzés fajtából gyüjtök gyakorlatokat, hogy az egyéni célok mielőbb elérhetőek legyenek.

Csoportos órák: A csoportos órákra mindig jó kedvvel megyek be. Amikor azt látom, hogy többen, egyszerre, jó hangulatban és “együtt” kell megoldaniuk a feladatokat, mindig összekovácsolja az embereket. Együtt tanulják meg az alapokat. Látják egymáson a különbségeket. Ebből rengeteget lehet tanulni, és fejlődni. Ha mosolyogva, tanulva, javulsz testben és lélekben, szerintem mindent megér.

Végzettségek/sport eredmények:
Személyi edző végzettségem van és sportedzői.
Terveimben szerepel a rehabilitáció és funkcionális vonalat még mélyebben megismerni.
Sporteredmények: Számtalan Országos Atlétikai Bajnokságban szerepeltem. Itt Arany-Ezüst-Bronz érmek gyülekeznek Súlylökésben és Diszkoszvetésben, 16 éven át. Mellette, kipróbáltam magam Jiu-Jitsuban is, itt is sikerült érmeket szerezni Grappling versenyeken még 2015-16-ban.

Óráim